TABOR MLADIH PLANINCEV DOVJE 2022

datum: 02.03.2022

kategorija: ostale novice

TABOR MLADIH PLANINCEV DOVJE 2022
od 16. do 23. julija 2022

 

 

PLANINSKO DRUŠTVO CELJE - MATICA

MLADINSKI ODSEK

 

 

 

 

 

 

TABOR MLADIH PLANINCEV DOVJE 2022

 

 

Letošnje poletje bomo planinci teden dni (od sobote, 16. julija do sobote, 23. julija) aktivno preživeli v kraju Dovje, od koder je zelo lep pogled na Triglav. Dovje in Mojstrana sta  vasici, ki se kot dvojčici vedno držita skupaj, a sta po temperamentu precej različni. Vsaka na svojem bregu Save in glavne prometne žile skozi Zgornjesavsko dolino sta izhodišče za odkrivanje Julijskih Alp in Karavank. Možnosti za odkrivanje naravnih lepot je ogromno, potrebno jih je le izbrati glede na osebno počutje in kondicijo.                            

Na svidenje v Dovju!

Taborni prostor nudi možnosti za planinske dejavnosti (planinarjenje, orientacijo, planinsko šolo, športne in družabne igre…), opremljen pa bo z vso potrebno infrastrukturo po zahtevah sanitarno-higienskih predpisov (kuhinja, kemično stranišče, tuši s toplo vodo, šotori). V šotorih bodo tla zaščitena z lesenimi paletami in penami. Planinec naj ima svojo spalno vrečo, priporočamo tudi armaflex za dodatno podlogo in navadno rjuho.

Planinski tabor je namenjen mladim planincem od 2. do 9. razreda OŠ, ki so vključeni v planinski krožek (oz. s planinskim dnevnikom pokažejo, da so opravili najmanj 3 planinske izlete v tem šolskem letu) ter so člani našega društva s plačano članarino.

Cena tabora, ki vključuje celotno oskrbo, prevoze, zavarovanje in vodenja, je 160 evrov, za drugega ali tretjega udeleženca iz iste družine 140 evrov. Ob prijavi je potrebno plačati 60 evrov, nato pa še dva obroka - na društvu ali po elektronski pošti.

(V primeru odjave po 15. juniju 2022 obračunamo 10 % režijskih stroškov. V primeru odjave po 15. juliju se vrne 50 % vsote. 90 % stroškov se povrne zaradi neudeležbe na taboru le v primeru bolezni in na podlagi predloženega zdravniškega opravičila).

 

Prijavnico oddaš po elektronski pošti pdcelje@siol.net, do 20. 3. 2022. ali v društveni pisarni - obvezno pripišite ime in priimek otroka pri

plačilu na TRR: 0400 1004 7548 807, sklic 00 012 s pripisom za tabor

Število udeležencev je omejeno.

 

Pred odhodom na planinski tabor bo sestanek s starši in udeleženci. Prejeli boste seznam obvezne opreme.

 

Načelnica mladinskega odseka                                      Predsednik PD Celje – Matica

Polona Ratej                                                                   Franc Povše

                               

                            Vodje tabora Gregor GÖtz, Igor Knez, Tatjana Vodeb