SLOVENSKO-DALMATINSKI VEČER

datum: 19.01.2018

kategorija: ostale novice

Citrarka Tanja Zajc Zupan vas vabi na koncert

SLOVENSKO-DALMATINSKI VEČER
četrtek, 8. februarja 2018, ob 18.00
NARODNI DOM CELJE – velika dvorana

citrarka TANJA ZAJC ZUPAN
Klapa VOLOSKO s Hrvaške
pevka TEJA SAKSIDA
voditeljica ANA ZUPAN

Cena vstopnic v predprodaji je 15 €, na dan koncerta bo cena 17 €.

Nastopajoči izvedejo čisto poseben večer. Mili zvoki citer se bodo zlili z dalmatinskim melosom, višek koncerta je preplet vseh nastopajočih in čudovita točka, ko Tanja in hči Ana poslušalce popeljeta v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni – Ana interpretira odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko.

 

Izvajalci bodo zaigrali in zapeli narodnozabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene. Na primer: Cvetje v jeseni, Avsenikov venček, Morska pravljica, Prinesi mi rože, Moj dom, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago … In dalmatinske pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina …: Ne diraj moju ljubav, Da te mogu pismom zvati, Vilo moja, Oči boje lavande, Anđele moj, Copacabana, Gardelin iz filma Petelinji zajtrk, Sunčane fontane, Moja poslednja i prva ljubavi …

 

Koncerti po Sloveniji so bili odlično sprejeti, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe.

Razprodane koncerte smo imeli na Jesenicah, v Gornji Radgoni, Ajdovščini, Radovljici, Dolu pri Ljubljani, Cerknici, Radljah ob Dravi, Tolminu, Škofji Loki, Kopru, Slovenski Bistrici …

 

Ob tej priložnosti vas lepo prosim, da o dogodku informirate člane društva in vstopnice ponudite v prodajo. Poslali bi vam jih v komisijsko prodajo.

 

Za naročila in dodatna pojasnila pokličite na 041 749 060 ali 041 250 480 ali pišite na mail: tanjazajczupan@siol.net  

 

Prepričana sem, da bo večer zelo lep in bomo nastopajoči izpolnili vaša pričakovanja. V upanju, da se bodo križale naše poti, vas lepo pozdravljam!

 

             Tanja Zajc Zupan

                     TZZ d.o.o.                  

 

 

 

 

 

TANJA ZAJC ZUPAN je skozi leta igranja izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. Letos obeležuje petindvajset let nastopanja s citrami. Posnela je več instrumentalnih albumov iz priljubljenega repertoarja svetovne glasbene zakladnice, dve zgoščenki z božičnimi melodijami in dve z uspešnicami slovenske glasbe. Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila je na več koncertih z orkestrom Slovenske policije pod vodstvom Romana Kranjčana, sodelovala je z raznimi pevci (Elda Viler, Alenka Gotar, Marija Ahačič Pollak, Edvin Fliser, Ivica Šerfezi, Oto Pestner, Eroica  …), igralko Štefko Drolc, igralcem Romanom Končarjem … Bila je gostja v mnogih TV oddajah: Slovenski pozdrav, Na zdravje, Dobro jutro, Moja Slovenija, Dobrodelni Miklavžev koncert …

V zadnjem času je njen največji hit pesem Ljubljena, ki sta jo poustvarila s pevcem Dejanom Stojanovom; v izvirniku je Jedino zapel Toše Proeski.

Tanja nastopa doma in v tujini, zadnje leto predvsem s pevcema Tejo Saksida in Rokom Ferengja, moško vokalno skupino Stiški kvartet in mnogimi klapami.

 

 

 

KLAPA VOLOSKO je klapa za dušo in prihaja s Hrvaške. Pogosto nastopajo v Sloveniji in širom Hrvaške. Občinstvo navdušujejo z edinstvenim zvenom in energijo ter zvoki mandoline in kitar. V svojem repertoarju imajo tradicionalne dalmatinske pesmi najbolj znanih dalmatinskih klap in novejše pesmi.

    

 

 

 

TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in raziskovalna muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah, osnove vokalne tehnike podaja zboru RTV, APZ Tone Tomšič, vodi Stiški kvartet … Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja preko popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb. Poje v devetih jezikih.

 

 

 

ANA ZUPAN je diplomantka primerjalne književnosti in slovenistike in nadaljuje z magistrskim študijem na Filozofski fakulteti. Delala je na Radiu Zeleni val. Pisala je za revijo Replika in spletni portal Life Style, organizirala pa je tudi dobrodelne prireditve. Vodi koncerte in prireditve za občine, društva in zavode in občasno dela na Radiu Sora. Nastopila je že z igralcem Romanom Končarjem, ki je bil tudi njen mentor, voditeljem Vidom Valičem, stand up komikom Tinom Vodopivcem ... Piše pesmi,  prozo  in scenarije.  Pogosto ob  zvokih  maminih  citer  interpretira  odlomek  iz  filma Cvetje v

                              jeseni.