DONIRAJ 5 za Korošico

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

Postojanke

Kocbekov dom na Korošici (1803 m)

kocbekov-dom-na-korosici-1803-m

Do 31. januarja 2018 je za obnovo Kocbekovega doma na Korošici doniralo 122 fizičnih oseb, 18 PD, PZS in šest pravnih oseb 9.843,84 €, za kar se lepo zahvaljujemo. Predsednik PD Celje-Matica: Dr. Mirko Doberšek

več

DOM PLANINCEV V LOGARSKI DOLINI (837 m)

dom-planincev-v-logarski-dolini-837-m

Logarska dolina leži v Kamniško-Savinjskih Alpah in je poimensko deljena na spodnji del Log (mokri, ilovnati travnati svet), srednji del Plest (večidel gozdnati svet) ter zgornji del Kot (gozdnati in gruščnati svet).

več

Frischaufov dom na Okrešlju (1378 m)

frischaufov-dom-na-okreslju-1378-m

je planinska postojanka, ki leži na robu krnice Okrešelj nad Logarsko dolino. Obdan je z vrhovi Mrzle gore, Štajerske Rinke, Križa in Turske gore. V bližini se nahaja 80 metrov visok slap Rinka.

več

Pohodi in izleti

DÜRRES ECK(1222m)DÜRRES ECK(1222m)       Planinsko društvo Celje - Matica vas v nedeljo, 29.4. 2018 , vabi na planinski izlet v Avstrijo  z vodnikom PZS Petrom Pasarjem Odhod udeležencev je ob 5.30 uri izpred Telekoma (Lava).   Peljemo se mimo Maribora, Graza, skozi Eisenerz,...

več

VelebitOd 2.5. ali 3.5. do 6.5. odvisno  od vremena se bo šlo na Velebit. Stanovali bi apartmajih v Starimgradu. Cilji našega potepanja bi bili Bojin Kuk, Kanjon Krupe in Put Maloga princa pod Velikim Crnopacem. Tisti, ki bi se želel pridružiti naj me pokliče in se bolj podrobno pogovorimo....

več

JAUKENHÖHE(2234m)

Zaradi nevarnosti snežnih plazov izlet prestavljen na naslednjo soboto 3.2. 2018 Lep pozdrav Peter Planinsko društvo Celje - Matica vas v soboto, 27.1. 2018 , vabi na planinski izlet v Ziljske Alpe z vodnikom PZS Petrom Pasarjem Odhod udeležencev je ob 5.00 uri izpred Telekoma (Lava).

  Peljali se bomo mimo Ljubljane, Jesenic mimo Trbiža, čez Hermagor(Šmohor) do vasice St. Daniel od tam pa do našega izhodišča naselja Goldberg(1050m). Pot nas sprva pelje po gozdni cesti nato pa večino čez gozd s tem, da nekajkrat prečkamo cesto . Po slabih treh urah...

več


Ostale novice

Vabilo

 

Na zadnjem sestanku Upravnega odbora PD Celje-Matica, je bil predlagan v potrditev za nadaljevanje aktivnosti izgradnje nove koče na Korošici projekt arhitekta g. Danijela Jagriča.

Po daljši razpravi smo bili člani UO mnenja, da projekt ne ustreza sodobni planinski koči.

 

Takoj smo pristopili k iskanju novih projektov in dobili osnutek arhitekta g. Roka Bordona in njegove firme Kultivator.

Njegov idejni projekt bolj ustreza ideji o sodobni planinski koči.

 

Predstavitev projekta bo v sredo,

25. 4. 2018 ob 17. uri v prostorih PD Celje Matica, Stanetova 20 v Celju.

 

Predavanje in predstavitev knjige / MESTNI KINO METROPOL, Četrtek, 19. april, ob 19:00
več

Jernej Kruder pometel s konkurenco v Švici.
več

Od 2.5. ali 3.5. do 6.5. odvisno od vremena se bo šlo na Velebit. Stanovali bi apartmajih v Starimgradu. Cilji našega potepanja: Bojin Kuk, Kanjon Krupe in Put Maloga princa pod Velikim Crnopacem. Tisti, ki bi se želel pridružiti naj me pokliče in se bolj podrobno pogovorimo. Lep pozdrav Peter.
več