Gorski Kotar na Risnjak in Snježnik

datum: 04.10.2023

Planinsko društvo Celje Matica vas vabi na pohod: Gorski Kotar na Risnjak in Snježnik
Odhod udeležencev je v soboto 7.10. 2023 ob 4.30 uri izpred Telekoma Lava

Dostop: Peljali se bomo po avto cesti do Postojne in nadaljevali po medkrajevni cesti Ilirska Bistrica do mejnega prehoda Jelšane (Rupa), mimo Reke do odcepa za Grobnik. Sledi vožnja po lokalni cesti do smučarskega središča Platak. Parkiramo na večjem parkirišču, vzamemo in preverimo opremo.
Opis poti: Odpravimo se po poti čez Cajtige (Pelcerova pot) in naprej do Schlossreveg doma. Od doma se strmo povzpnemo na Veliki Risnjak (1528m/nv), naredimo krajši počitek za malico in fotografijo. Zvrha so zelo lepi razgledi na kvarnerske otoke, celi Gorski Kotar, Učku, pogledi sežejo vse do Kamniških Alp in Triglava. Vračamo se po poti vzpona do Cajtiga, sledimo markacijami čez Rimska vrata do Snježnika (Snežnika 1505m/nv). Z vrha sestopimo mimo Rimskih Vrata na izhodišče.
Težavnost: Delno zahtevna markirana pot, v času 7-8 urah bomo prehodili cca 17 km.
Oprema: Oblačila, obutev primerna vremenskim razmeram, čelada, pohodniške palice, svetilka. Imejte veljavne osebne dokumente, zdravstveno in planinsko izkaznico. Obiskovalci Hrvaške planinske obhodnice ne pozabite dnevnik HPO. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost toplega obroka in pijače v planinski koči.

V primeru slabega vremena bomo izlet preložili na drug termin.
Povratek domov v večernih urah.

STROŠEK PREVOZA 30 €
PRIJAVE V DRUŠTVENI PISARNI ALI NA 041 442 993 do petka 7. 10. 2022